Az ózonról

Az ózon hatása a baktériumokra és vírusokra

Az ózon erős baktericid (baktériumölő), virocid (vírusölő) hatás hátterében a szétváló ózonból keletkező aktív oxigén oxidáló hatása áll. Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által: Egy ózon molekula érintkezésbe kerül a sejtfallal.  Az érintkezés következtében létrejövő robbanásszerű oxidációs reakció következtében lyuk keletkezik a sejtfalon. A baktérium kezdi elveszteni az alakját, miközben ózon molekulák további lyukakat hoznak létre a sejtfalon. A másodperc tört része alatt több ezer ózon molekula ütközik a bakteriális sejtfalba és a sejt elpusztul. A vírus mikroszkopikus biológiai organizmus, amely nem sejtes szerveződésű és csak más élőlények sejtjeiben, parazitaként képes szaporodni. A vírus nukleinsavból (DNS vagy RNS) álló genomból és azt körülvevő proteinköpenyből, a kapszidból áll. Az ózonmolekulák a vírus kapszidjait károsítják, így azok képtelenek lesznek a sejt membránokhoz kötődni, továbbadni a fertőzést.

Összehasonlításképpen néhány adat (99,99% -a baktérium koncentráció mellett) az ózonos fertőtlenítés:

  • 25-ször hatékonyabb, mint a HOCI (hipoklórossav)
  • 2500-sz0r hatékonyabb, mint a OCI (hipokloroit)
  • 5000-szer hatékonyabb, mint a NH2Cl (klóramin)

Az ózongenerátorok kitűnő segítséget nyújtanak, nehezen hozzáférhető, nehezen fertőtleníthető helyiségek kezelésére. Eltüntethető az erős szagok-illatok tökéletes kivonásában, a helyiségek, autók belterének teljes fertőtlenítésében, higiénia kezelésében. Kutya, macska által okozott allergiák megszüntetésében és a bogarak, pókok megsemmisítésében. Az ózonkezeléshez semmiféle adalékanyag használata nem szükséges. Az ózonkezeléshez tárgyak elmozdítása vagy elpakolása nem szükséges, csak az élő növények ideiglenes áthelyezése javasolt!

Az ózonkezelést követően semmiféle utólagos takarítás nem szükséges. Az előállított ózonatom hatásosan pusztítja el a kórokozókat és semlegesíti még a különböző eredetű szagokat, illatokat, és ezzel egy időben állítja vissza a kívánatos higiéniai szintet. Újra használhatóvá változtatja az eddig kellemetlen szagú otthonát, helyiségét, autóját, vagy raktárát, irodáját. Gyors, megbízható megoldást nyújtanak fertőzések a tartósan beivódott szagok és penészdohos illatok végleges kivonásában.

A kezelés előnyei:

  • Teljes baktericid-virucid-fungicid, allergén kezelés.
  • Teljes penésztelenítés, penészspórák, atkák megsemmisítése.
  • Teljes szagtalanítás, étel, állat, dohányzás, szennyvíz szag stb.

Klímafertőtlenítés

A klímaberendezések folyamatos használata során a benne található szűrők elhasználódhatnak, valamint a rendszer belső részein letapadó szennyeződések sok kellemetlenséget tudnak okozni.

Szagtalanítás

Az eddig említett hatásai mellett, kiválóan alkalmazható szagsemlegesítésre. A már említett dohányfüst okozta szag, a pincék dohos szaga, a lakásban élő emberek vagy akár állatok által keltett kellemetlen szag mind megszüntethető ózonos tisztítás segítségével. A kellemes szagmentes légkör elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember közérzete teljes mértékben rendben legyen. Arról nem is beszélve, hogy a huzamosabb ideig fennálló kellemetlen illat beleivódhat a bútorok kárpitjába valamint ruhákba, párnákba, takaróba, minden szövet vagy bőr alapú anyagba.

Kárpit tisztítás

A kellemetlen szagok, mint például a cigaretta füst, valamint a mindennapos használat során kaialkult állott szag, még megfelelő szellőztetés mellett is bent ragadhat a légterében, ez pedig huzamosabb idő után beleivódik a kárpitba. Ózongenerátoros tisztítás segítségével, a megtapadt baktériumok, vírusok, atkák, pollen könnyen eltávolíthatók, és a folyamat után a megfelelő szellőztetést követően, kellemes friss illatú, kórokozómentes kárpit felületet kapunk.

A tisztításhoz használt eszköz nem csak személyautókban használható, a lakásban ugyanúgy megfelelő berendezés lehet a fertőtlenítéshez. Bútorokba, párnákba, függönyökbe, ülőgarnitúrákba az évek során beleivódott kórokozók, eltávolíthatók, a cigarettafüst által okozott kellemetlen nikotinos füst szag pedig teljesen megszüntethető, így biztosítva tiszta, és egészséges lakást.

Munkamenet

A kezelés 0,5-3 órát vesz igénybe, plusz óránként fél órás pihentetéssel. A készülék automatikusan elvégzi!

Biztonság

Mivel az ózon a klór 600-3000 szeresével fertőtlenít, a kezelés előtt a kisállatokat, növényeket el kell távolítani!

A fertőtleníteni kívánt helyiséget el kell hagyni és biztosítani, hogy a fertőtlenítés alatt senki ne juthasson be! A helyiség berendezésében, semmilyen kárt nem tesz! A fertőtlenítés végén a gépeket eltávolítjuk és egészséges biztonságos környezetet adunk át!